Fetakrém ami lángoshoz is tökéletes - konyhavilág


 

Hozzávalók 3 személyre:

 

200 gr feta sajt

100 gr 20%-os tejföl

100 gr majonéz

½ teáskanal fekete bors

1 nagyobb cikk fokhagyma

1 teáskanal szárított oregánó

 

A tálaláshoz

 

35 gr dió

1 evőkanál méz

1 teáskanál reszelt citromhéj

1 teáskanál chili pehely

 

 

1.      A feta sajtot bele tördeljük egy aprító gépbe. Ezután hozzá adjuk a tejfölt, majonézt a fokhagymát, a szárított oregánót és a frissen őrölt fekete borsot.

2.      Az aprító gépet alacsony fokozaton bekapcsoljuk, körülbelül 1 perc alatt készen is vagyunk a hozzávalók összedolgozásával. Ha viszont azt szeretnénk, hogy nagyobb darab feta sajtok maradjanak a krémünkben akkor elég csak fél percig dolgoztatni a gépet.

3.      A receptnek ennek a fázisában a feta krémünk tökéletes lángosok megkenésére.

4.      A krémünket ki tálaljuk egy mély tányérba majd pedig tetszés szerint díszitjük. Mi diót, mézet, reszelt citromhéjat, olivaolajat és chili pelyhet használtunk.

5.      Pitával, friss kenyérrel vagy valamilyen sós kekszel tálaljuk.

6.      Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tönkölybúza kenyér

Sajtos tészta (mac and cheese) – konyhavilág

Gyros konyhavilág módra