Fetakrém ami lángoshoz is tökéletes - konyhavilág
Hozzávalók
3 személyre:
200
gr feta sajt
100
gr 20%-os tejföl
100
gr majonéz
½
teáskanal fekete bors
1
nagyobb cikk fokhagyma
1
teáskanal szárított oregánó
A
tálaláshoz
35
gr dió
1
evőkanál méz
1
teáskanál reszelt citromhéj
1
teáskanál chili pehely
1. A feta sajtot bele tördeljük
egy aprító gépbe. Ezután hozzá adjuk a tejfölt, majonézt a fokhagymát, a szárított
oregánót és a frissen őrölt fekete borsot.
2. Az aprító gépet alacsony
fokozaton bekapcsoljuk, körülbelül 1 perc alatt készen is vagyunk a hozzávalók összedolgozásával.
Ha viszont azt szeretnénk, hogy nagyobb darab feta sajtok maradjanak a krémünkben
akkor elég csak fél percig dolgoztatni a gépet.
3. A receptnek ennek a fázisában
a feta krémünk tökéletes lángosok megkenésére.
4. A krémünket ki tálaljuk
egy mély tányérba majd pedig tetszés szerint díszitjük. Mi diót, mézet, reszelt
citromhéjat, olivaolajat és chili pelyhet használtunk.
5. Pitával, friss kenyérrel vagy
valamilyen sós kekszel tálaljuk.
6. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése