Csalamádé recept
Csalamádé
recept ( 3 literes befőttes üveghez):
1 db káposzta
(kb 1 kg-os)
1 db kígyóuborka
2 db paprika
2 db vöröshagyma
4 db
babérlevél
1 kávéskanál
citromsav
20 db szemes
bors
1 evőkanál
cukor
1 – ½ evőkanál
só
1,5 dl 5%-os
ecet
1. Az összes zöldségünket jól átmossuk
majd a káposztát és az uborkát vékonyra legyaluljuk. A paprikát és a hagymát
késsel vékonyra szeleteljük.
2. Az ecetet, citromsavat, sót, szemes
borsot és cukrot jól összekeverjük majd ráöntjük az előre felszeletelt zöldségekre.
3. A zöldségeket jól átforgatjuk, hogy
mindenhová jusson a fűszerezett ecetünkből.
4. Ha jól átkevertük a zöldségeket akkor
betöltjük egy már előre kitisztított befőttes üvegbe. (lehet több kisebb üveget
is használni)
5. A csalamádét 24 órát pihentetjük, igy
jól összeérnek az ízek. Ebben a 24 órában érdemes átmozgatni a befőttes üveget
így jut az ecetes fűszerből mindenhová.
6. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése