Csalamádé recept


 

Csalamádé recept ( 3 literes befőttes üveghez):

1 db káposzta (kb 1 kg-os)

1 db kígyóuborka

2 db paprika

2 db vöröshagyma

4 db babérlevél

1 kávéskanál citromsav

20 db szemes bors

1 evőkanál cukor

1 – ½ evőkanál só

1,5 dl 5%-os ecet

 

1.      Az összes zöldségünket jól átmossuk majd a káposztát és az uborkát vékonyra legyaluljuk. A paprikát és a hagymát késsel vékonyra szeleteljük.

2.      Az ecetet, citromsavat, sót, szemes borsot és cukrot jól összekeverjük majd ráöntjük az előre felszeletelt zöldségekre.

3.      A zöldségeket jól átforgatjuk, hogy mindenhová jusson a fűszerezett ecetünkből.

4.      Ha jól átkevertük a zöldségeket akkor betöltjük egy már előre kitisztított befőttes üvegbe. (lehet több kisebb üveget is használni)

5.      A csalamádét 24 órát pihentetjük, igy jól összeérnek az ízek. Ebben a 24 órában érdemes átmozgatni a befőttes üveget így jut az ecetes fűszerből mindenhová.

6.      Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sajtos tészta (mac and cheese) – konyhavilág

Tönkölybúza kenyér

Gyros konyhavilág módra