Rántott karfiol konyhavilág módra
Hozzávalók 3
személyre:
1 nagy fej
karfiol
300 ml tej
(vagy növényi tej)
150 gr liszt
2 teáskanál
so
1 teáskanál
bors
2 teáskanál
fűszerpaprika
1 teáskanál
hagymapor
1 teáskanál
fokhagymapor
1 teáskanál
őrölt kömény
150 gr panko
morzsa
100 ml
csípős szósz
50 gr
fokhagymás majonéz a tálaláshoz
1. A karfiolt rózsáira szedjük majd
pedig hideg vízzel alaposan átmossuk. A rózsáknál arra figyeljünk oda, hogy
probáljuk egyforma falatnyi méretekre szedni.
2. A tejet a lisztet és a fűszereket egy
nagy tálban csomó mentesre keverjük.
3. A keverékünkbe beletesszük a karfiol
rózsákat majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhová jusson.
4. Következő lépésben egy másik tálba
beleöntjük a panko morzsát majd jöhetnek bele a karfiol rozsák. Arra
figyeljünk, hogy több részletben csináljuk így nem fognak összeragadni.
5. A bepaníorozott karfiol rózsákat
160-170 fokos olajaban több részletben kisütjük. (kb 5-6 perc alatt készre sülnek)
6. A csípős szószt a karfiolra öntjük
majd alaposan átforgatjuk és fokhagymas majonézzel tálaljuk.
7. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése