Rántott karfiol konyhavilág módra


 

Hozzávalók 3 személyre:

 

1 nagy fej karfiol

300 ml tej (vagy növényi tej)

150 gr liszt

2 teáskanál so

1 teáskanál bors

2 teáskanál fűszerpaprika

1 teáskanál hagymapor

1 teáskanál fokhagymapor

1 teáskanál őrölt kömény

150 gr panko morzsa

100 ml csípős szósz

50 gr fokhagymás majonéz a tálaláshoz

 

 

1.      A karfiolt rózsáira szedjük majd pedig hideg vízzel alaposan átmossuk. A rózsáknál arra figyeljünk oda, hogy probáljuk egyforma falatnyi méretekre szedni.

2.      A tejet a lisztet és a fűszereket egy nagy tálban csomó mentesre keverjük.

3.      A keverékünkbe beletesszük a karfiol rózsákat majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhová jusson.

4.      Következő lépésben egy másik tálba beleöntjük a panko morzsát majd jöhetnek bele a karfiol rozsák. Arra figyeljünk, hogy több részletben csináljuk így nem fognak összeragadni.

5.      A bepaníorozott karfiol rózsákat 160-170 fokos olajaban több részletben kisütjük. (kb 5-6 perc alatt készre sülnek)

6.      A csípős szószt a karfiolra öntjük majd alaposan átforgatjuk és fokhagymas majonézzel tálaljuk.

7.      Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tönkölybúza kenyér

Sajtos tészta (mac and cheese) – konyhavilág

Gyros konyhavilág módra