Sajtos tócsni fokhagymás mártogatóssal
Hozzávalók 4
személyre
1 kg reszelt
burgonya
4 db tojás
250 gr
reszelt mozzarella sajt
5-6 evőkanal
liszt (szükség esetén több)
1 evőkanál
só
1 teáskanál
fekete bors
1 teáskanál
fűszerpaprika
250 ml olaj
a sütéshez
Fokhagymás
mártogatós:
3 evőkanál
zsíros tejföl
3 evőkanál
majonéz
2-3 cikk préselt
fokhagyma (ízlés szerint tehetünk többet is)
Só ízlés
szerint
Bors ízlés
szerint
1 evőkanál
apróra vágott metélőhagyma
1.
A meghámozott burgonyát érdemes hideg
vízbe reszelni így nem fog megbarnulni és a kemenyitő tartalmábol is tudunk egy
keveset kimosni, így a sütésnél majd sokkal ropogósabb lesz a végeredmény.
Miután leöblítettük a hideg vízzel, a reszelt burgonyát alaposan kinyomkodjuk.
Nagy keverőtálba a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
2.
Az olajat közepes hőfokra melegítjük
majd a masszánkból kisebb lepénykéket formázunk. Ezeket a lepénykéket a
felmelegedett olajban pár perc alatt készre sütjük.
3.
Ameddig készülnek a tócsnik, addig a
mártogatóshoz a hozzávalókat is összekeverjük és ha mindennel megvagyunk akkor
tálalhatunk is.
4.
Jó étvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése