Sajtos tócsni fokhagymás mártogatóssal


 

Hozzávalók 4 személyre

1 kg reszelt burgonya

4 db tojás

250 gr reszelt mozzarella sajt

5-6 evőkanal liszt (szükség esetén több)

1 evőkanál só

1 teáskanál fekete bors

1 teáskanál fűszerpaprika

250 ml olaj a sütéshez

 

Fokhagymás mártogatós:

 

3 evőkanál zsíros tejföl

3 evőkanál majonéz

2-3 cikk préselt fokhagyma (ízlés szerint tehetünk többet is)

Só ízlés szerint

Bors ízlés szerint

1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma

 

1.      A meghámozott burgonyát érdemes hideg vízbe reszelni így nem fog megbarnulni és a kemenyitő tartalmábol is tudunk egy keveset kimosni, így a sütésnél majd sokkal ropogósabb lesz a végeredmény. Miután leöblítettük a hideg vízzel, a reszelt burgonyát alaposan kinyomkodjuk. Nagy keverőtálba a hozzávalókat alaposan összekeverjük.

2.      Az olajat közepes hőfokra melegítjük majd a masszánkból kisebb lepénykéket formázunk. Ezeket a lepénykéket a felmelegedett olajban pár perc alatt készre sütjük.

3.      Ameddig készülnek a tócsnik, addig a mártogatóshoz a hozzávalókat is összekeverjük és ha mindennel megvagyunk akkor tálalhatunk is.

4.      Jó étvágyat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tönkölybúza kenyér

Sajtos tészta (mac and cheese) – konyhavilág

Gyros konyhavilág módra